4a Prova del 79è Campionat de Mar-Costa – 29-09-2024 – Dic de l’Est (Port de Barcelona)

Després de la pausa estiuenca és l’hora de tornar a posar en marxa el Campionat de Mar-Costa que, per la celebració de la 37a Copa Amèrica de Vela, s’ha de canviar l’escenari i la prova es celebra al Dic de l’Est del Port de Barcelona.

Un campionat de 6 proves, 3 de dues canyes i 3 d’una canya, amb totes les proves en diferents espais de la nostra ciutat.
Fins ara s’havien celebrat una prova a dues canyes al Dic de l’Est, una de dues canyes a les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià i una d’una canya a l’APC de la Bocana Nord del Port de Barcelona. La quarta prova del campionat, a una canya, estava programada per celebrar-se també a l’APC de la Bocana Nord, però per les restriccions que pateix l’espai per la celebració de la 37a Copa Amèrica de Vela no es podia celebrar allà, de manera que l’Autoritat Portuària va accedir a traslladar la prova a l’altra bocana del Port, en un escenari ja conegut com és la part interior del Dic de l’Est.

Seguint el procediment habitual, el dijous abans de la prova es du a terme el sorteig dels punts de pesca, en aquesta ocasió, per les característiques de l’escenari, el sorteig es fa per equips i no per esportistes, de manera que els esportistes de cada equip estan situats de manera correlativa.

Després de gestionar tots els permisos necessaris i seguint el protocol per a poder accedir a l’espai on s’ha de dur a terme la competició, una vegada tots els participants s’han trobat al punt de concentració, toca dirigir-se junts cap a la zona passant per un dels controls duaners del Port, que seguint la norma, una hora abans han estat novament avisats pel delegat de Mar-Costa de la Societat, ja que la zona on s’ha de pescar està tancada amb clau i és la Policia Portuària qui s’encarrega d’obrir l’accés.

En aquest mateix escenari es va celebrar just la setmana anterior el Campionat de Catalunya d’equips de pesca amb boia, de manera que els punts de pesca estaven ja clars quins serien, però la pluja caiguda durant la setmana havia esborrat les marques amb els números que s’havien fet al mur, però a l’estar marcats també amb pedres a sobre d’aquest, en poca estona ja estava tothom situat al seu punt de pesca.

08:15h – Botzinada i canyes a l’aigua.
Un dia de temperatura agradable amb la visita del sol i amb una lleugera brisa a primera hora, on els primers peixos que fan acte de presència són els esparralls, però mica en mica altres espècies van mossegant l’ham, però curiosament, malgrat haver exemplars de bona talla per la zona, aquests es resisteixen a sortir.
Només es pot pescar amb una canya, però cada esportista ha fet la seva aposta de com pescar, així alguns han triat pescar amb boia, altres a fondal i també hi ha qui aposta per pescar a llancer, doncs l’escenari es presta a poder practicar les diferents modalitats i alguns també opten per anar alternant.

Durant el matí són 20 espècies diferents les que acaben sent capturades i puntuant pel campionat (bogues, esparralls, sargs, vidriades, pagells, sorells, palometes,agulles, llavions, cànteres, oblades, serrans, vaquetes, donzelles, fedrins, castanyoles, salpes, llepissosos, molls de fang i una orada).
I una vegada han passat les primeres quatre hores de la prova, el garbí comença a fer acte de presència i mica en mica va agafant força, complicant la pesca la darrera mitja hora.

13:15h – Botzinada i s’acaba la prova.

Toca fer el recompte i pesatge i finalment acaba així:

El campionat segueix posicionant-se, però encara pot variar força, doncs fins la propera prova no començaran a descartar-se resultats i això pot remoure bastant la classificació, però de moment així està:

La propera prova tornarà a ser d’una canya i en principi s’ha de dur a terme a l’APC de la Bocana Nord del Port de Barcelona, on probablement hi hagi algun moviment a la classificació. Tocarà preparar estratègies i posar-se les piles. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *